Om oss


På Racerdepån har vi cykel oavsett nivå och behov!

Sedan start har vi på Racerdepån levt och andats cykel. Vi vill att våra kunder ska gå här ifrån med känslan av att man gjort ett tryggt köp.

Att skapa dom bästa förutsättningarna för dig och din utrustning är vår huvudfokus.

 

Några av våra varumärken:
Guerciotti – Monark – Bianchi – Crescent – Speczialized – Cannondal – Cube – Skeppshult – Scott – Campagnolo – Shimano – Sram

 

Vi erbjuder även service, bikefit och uthyrning. Samt ett gediget sortiment av komponenter och tillbehör.

 

 

Vilka är vi

Racerdepån drivs idag av Sofie och Jan som båda kommer från en lång historia i cykelns tecken.

Sofie som var en duktig ungdomscyklist kommer från cykelfamiljen Fåglum, hennes pappa Sture tillsammans med sina tre bröder skördade många segrar på internationell nivå under 1960-talet. Jan har en lång och framgångsrik tävlingskarriär bakom sig, han har kört både VM och OS flertalet gånger vilket resulterat i bland annat brons i lagtempo på OS i Seoul 1988.

I vår verkstad där vi både bygger och reparerar cyklar har vi ett gäng erfarna och duktiga mekaniker som gör allt för att din cykelupplevelse ska bli så bra som möjligt.

 

Butikens historia

Under 1960–1970 talet låg Racerdepån på Birger Jarlsgatan 34 i centrala Stockholm.

 

I slutet av 70-talet flyttade bröderna Gösta och Erik Fåglum hem från Italien och fick då chansen att driva butiken, men i Vårgårda då dom båda bröderna hade hemlängtan.

 

 

Vid millenniumskiftet tog Jan ”Janne” Karlsson och Sofie Fåglum över butiken, denna gång i Falköping där den ligger idag.